Uploading pics to your own webspace.

dod

Droopy
Staff member
Messages
25,992
Name
Ebenezer McScrooge III
Edit My Images
Yes
#1
Can some of you web savvy folks please help.

Basically I'm really getting fed up of uploadit.org, it seems to be having upload issues again.

I have my own web space as part of my wifes business and somehow managed to get a very basic web site onto it.

However, trying to upload some of my own pics to there is proving a bit more difficult.

Details:
using Smartftp programme I can connect to the ftp server (sounds like I know what I'm talking about :eek:ops: ) and in the Public HTML folder have created another folder called pictures. Using the direct upload command it starts to collect the files but timesout after 20 seconds.

Can someone point out the daft mistake I'm making please.
 
OP
OP
dod

dod

Droopy
Staff member
Messages
25,992
Name
Ebenezer McScrooge III
Edit My Images
Yes
#3
yep, it shows the name of the file with a few bytes and then times out :( I've tried uploading to another site which accepts photos directly onto their server and that works fine :?
 
OP
OP
dod

dod

Droopy
Staff member
Messages
25,992
Name
Ebenezer McScrooge III
Edit My Images
Yes
#5
OP
OP
dod

dod

Droopy
Staff member
Messages
25,992
Name
Ebenezer McScrooge III
Edit My Images
Yes
#7
ISP is tsohost.co.uk

All the web site files were uploaded directly from front page and there are a few folders there. I created a pictures folder directly under the public html folder, not in the web site stuff, if that makes sense
 
OP
OP
dod

dod

Droopy
Staff member
Messages
25,992
Name
Ebenezer McScrooge III
Edit My Images
Yes
#9
This is what the log says

227 Entering Passive Mode (195,deleted,135).
Opening data connection IP: 195.deleted PORT: 54407.
STOR backlitleaves2.jpg
150 Opening BINARY mode data connection for backlitleaves2.jpg
Connection closed. Timeout (20s).
 

Steep

Nutcrack Rapids
Messages
15,710
Name
Hugh
Edit My Images
Yes
#10
Is there another directory called www ? if so try uploading into that one not the public html. It's actually the same thing but I think the permissions are different (or summat)
 
OP
OP
dod

dod

Droopy
Staff member
Messages
25,992
Name
Ebenezer McScrooge III
Edit My Images
Yes
#11
IanC_UK said:
Right, can you try creating a folder within the website folders called pictures ? and then uploading to that ? It may be you have put that folder in a dodgy place ! ie you should see index.html and some folders, create the folder there !
same again :(

its in ftp.hardmuirstables.co.uk/public_html/pictures. Also tried it with ftp.hardmuirstables.co.uk/public_html/borders/pictures
 
OP
OP
dod

dod

Droopy
Staff member
Messages
25,992
Name
Ebenezer McScrooge III
Edit My Images
Yes
#13
that just did the same but I got an email from the owner of the hosting :shock:

I'm behind a router and had to use a passive mode. Looks like they have uploaded, thanks guys :)
 
OP
OP
dod

dod

Droopy
Staff member
Messages
25,992
Name
Ebenezer McScrooge III
Edit My Images
Yes
#15
hehe, yeah, but I can't work out how to link to them yet, never mind. enough for one night, I'm off to bed :eek:ops:
 
OP
OP
dod

dod

Droopy
Staff member
Messages
25,992
Name
Ebenezer McScrooge III
Edit My Images
Yes
#18
thanks Ian :) I was including the Public html folder in the link, that's why it wouldn't work, see I know nothing :LOL:
 

Steep

Nutcrack Rapids
Messages
15,710
Name
Hugh
Edit My Images
Yes
#19
You know more than that now :D
 
Top