(1)Copyright in a literary, dramatic, musical or artistic work is not infringed by its being copied in the course of instruction or of preparation for instruction, provided the copying—
(a)is done by a person giving or receiving instruction,
(b)is not done by means of a reprographic process, and
(c)is accompanied by a sufficient acknowledgement,
and provided that the instruction is for a non-commercial purpose.
If I surfed into your webpage and dowloaded pics from it to use in presentations and elsewhere without your permission would you be happy ?
If I surfed into your webpage and dowloaded pics from it to use in presentations and elsewhere without your permission would you be happy ?
Yes she can Mark:
Copyright, Designs and Patents Act 1988
(Chap III)Section 32
Education
Further detail:
http://www.legislation.gov.uk/ukpga/1988/48/part/I/chapter/III/crossheading/education
Edit:
The above only applies to UK copyrighted material, but I think that the US fair use policy is reasonably similar.
Well nice reply Treeman, no-one mentioned trying to pass off images as your own. but surely asking permission to use someone elses photos for whatever purpose is what's called manners, perhaps that's something that your lacking. Tell me what should I do ?
Demilion, are you saying it is ok to ignore copyright notices such as Google Imageseven a acknowledgement from the owner?![]()
But if you don't infringe the copyright, your not ignoring the copyright notice surely?
Demilion, are you saying it is ok to ignore copyright notices such as Google Imageseven a acknowledgement from the owner?![]()
Yes she can Mark:
Copyright, Designs and Patents Act 1988
(Chap III)Section 32
Education
Further detail:
http://www.legislation.gov.uk/ukpga/1988/48/part/I/chapter/III/crossheading/education
Edit:
The above only applies to UK copyrighted material, but I think that the US fair use policy is reasonably similar.
Don't talk tosh!
I'm suggesting that you need to learn a little bit more about copyright law before laying into a professional photographer.
Forgive me for speaking my mind against a "professional photographer" and I was not laying into him about copyright law merely pointing out that I think it would be considered good manners to ask first.
Perhaps if this "professional photographer" had mentioned in his first post that he had already tried 7 days previous to get permission then this conversation wouldn't exist.
However as you are a expert perhaps you can enlighten all of us if this line :
and
(c)is accompanied by a sufficient acknowledgement,
and provided that the instruction is for a non-commercial purpose.
If no acknowledgement from the owner is provided is it still legal to use copyrighted images?